Властите в Австралия допълнително ще съкратят срока ваксинираните срещу коронавирус да получат

...
Властите в Австралия допълнително ще съкратят срока ваксинираните срещу коронавирус да получат
Коментари Харесай

Австралия съкращава срока за бустерните дози ваксини

Властите в Австралия в допълнение ще съкратят периода имунизираните срещу коронавирус да получат своите бустерни дози ваксини. Това заяви в петък здравният министър Грег Хънт, представен от " Ройтерс ".

Подсилващите дози ваксини ще се оферират от 4 януари на всички над 18 години, които са получили втората такава четири месеца по-рано, а интервалът още веднъж ще бъде понижен на три месеца до края на януари.

" Тези дати са избрани от огромно внимание, с цел да се даде на австралийците по-ранна продължителна отбрана ", сподели Хънт по време на медийна конференция в Канбера.

Повечето щати притискаха федералното държавно управление да го направи, с цел да се спре нарастващата вълна от случаи на разновидността Омикрон. Преди две седмици управляващите понижиха времето за изчакване на пет месеца от шест.

Австралия е измежду страни с максимален брой имунизирани в света против COVID-19, като повече от 90% от хората на възраст над 16 години са получили две дози.

Но заболеваемостта доближи рекордни равнища в петък, което накара щатите да възстановят някои ограничавания. Страната регистрира малко над 7700 нови случая, основно в най-гъсто обитаемоте щати Виктория и Нов Южен Уелс.

Въпреки рекордните случаи, управляващите се надяват, че болниците няма да бъдат подложени на извънреден напън от новия вариант, който съгласно тях наподобява по-малко тежък от другите разновидности.

Броят на хората, признати в лечебни заведения, нараства непрекъснато, само че остава доста по-нисък, в сравнение с по време на огнища на Делта. Малко над 4% от пациентите в лечебните заведения са били инфектирани с Омикрон към 20 декември, като единствено един е в интензивно лекуване.

Световната здравна организация по-рано този месец предупреди богатите страни да не натрупат ваксини против COVID-19 за бустерни дози, тъй като това заплашва доставките за по-бедните страни, където равнищата на инокулация към момента са ниски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР